Hírek

761. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-25 13:09:19

- EGY HÓNAPNYI VIASAT 3 INGYEN!
Március 25. és április 22. között a VIASAT3 műsorait kódolatlanul érhetik el a nézők a MinDig TV több, mint 750 ezer felhasználóval rendelkező kínálatában és a mindiGO TV felületén is. A közel egyhónapos díjmentes időszak alatt a csatorna új saját gyártású gasztro vígjátékát is megismerhetik a nézők Gryllus Dorkával és Simon Kornéllal a főszerepben.
Március 25-én hétfőn 21 órától indul a kódolatlan időszak legkiemeltebb műsora, a VIASAT3 új saját gyártású vígjáték sorozata Ízig–vérig címmel. Éva (Gryllus Dorka) és András (Simon Kornél), a tehetséges séf-házaspár, sikeresen vezeti a Balaton-felvidéki éttermét, az Andrét. A harmónia azonban csak addig tart, amíg András meg nem csalja feleségét. A válás után az étterem Éváé lesz, András azonban ezt nem hagyja annyiban, és megnyitja saját vendéglőjét, mindössze párszáz méterre az Andrétól. A séfek csatája az egész falut érinti, a háborúból Éva barátnője, Kamilla (Pokorny Lia), András nagybátyja, Tunya (Badár Sándor), a pár lánya, Sári (Schmidt Sári), és a falu rosszfiúja, Asztalos (Száraz Dénes) is kiveszi a részét.

De nemcsak saját gyártású premierrel készül a csatorna. Hétfőnként 22 órától a New Amsterdam című amerikai dráma sorozat lesz adásban, amelyben Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold), a sármos és briliáns főorvos azon fáradozik Amerika legrégibb közkórházában (New Amsterdam), hogy visszaállítsa annak évtizedek alatt megfakult fényét. Szintén országos TV premierként tűzi műsorra a csatorna kedd esténként dupla részekkel Az újonc című amerikai bűnügyi sorozatot. A történet fő szála John Nolan (Nathan Fillion) körül forog, aki feladja kényelmes, kisvárosi életét, hogy beteljesítse álmát: rendőr szeretne lenni Los Angeles-ben. Ez korántsem egyszerű. Egy nap sem telik el anélkül, hogy John ne keveredne veszélyes, kiszámíthatatlan, vagy éppen nevetséges helyzetekbe. Minden hétköznap 20 órától új évaddal jelentkezik az Ide süss! című gasztro–reality. A nagysikerű The Great British Bake Off formátum hazai verziójában az ország legjobb amatőr cukrászai küzdenek meg egymással. A versenyzőknek adásról adásra egyre bonyolultabb kihívásokkal kell szembenézniük, hogy kreativitásukkal és tudásukkal bebizonyítsák, ők a legjobbak. A szintén saját gyártású Észbontók című vetélkedő hatodik évada minden hétköznap 19 órától lesz képernyőn Kovács Áron műsorvezetésével. A nyertes celebcsapatok nyereményükkel hétről-hétre egy-egy alapítványt, jótékony célt támogatnak. Színészek, énekesek, a Feleségek luxuskivitelben és a 200 első randi szereplői is feltűnnek majd ebben az évadban. A fentebb említett premiereken és saját gyártású programokon kívül az alábbi filmek közül is válogathatnak a nézők; A Galaxis őrzői, Harry Potter és a félvér herceg, A Mars-mentőakció, Bosszúállók: Ultron kora, A Hangya, Agymanók, Vágyak szerelmesei, Holnapolisz, és a Pán.

A VIASAT3 élő műsora a DVB-T rendszeren kívül ingyenesen elérhető lesz a mindiGO TV-n is.
Forrás : sat-tv-radio.hu


.../DVB/MinDig Tv

760. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-18 17:10:57

- Megszűnik az Echo TV.
A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának határozata értelmében, az Alapítvány korábban megfogalmazott céljaival összhangban az Alapítvány az alábbi közleményt teszi.
Az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság és a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság átalakul, mégpedig olyan formában, hogy az ECHO TV beolvad a HírTV-be. A cégjogi beolvadásra tekintettel a Kuratórium döntést hozott arról, hogy az „ECHO TV” független televíziós társaság műsorszolgáltatása 2019. április 1. napjától megszűnik.

Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a HírTV csatornáján lesznek elérhetők. A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz.
Forrás : sat-tv-radio.hu


.../Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

759. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-16 19:06:43

- MAGYAR CSATORNÁK A SZERB TELEKOM MŰHOLDAS CSOMAGJÁBAN IS.
Magyar csatornákkal bővült a keleti 23,5 fokon sugárzó szerb MTS műholdas csomagja március 15-én.
Az MTS eddig csak vezetékes hálózatán nyújtott egy néhány csatornából álló magyar csomagot a Szerbiában élő magyar nézők számára. Az Astra 3B-ről vehető szolgáltatásban mostantól elérhetővé vált az m1, m2, Duna, Duna World, RTL, RTL2, Film+, Cool, Viasat3, Story4, Echo TV, ATV, Sláger TV és a Minimax is.
Forrás :www.sat-tv-radio.hu


.../Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

758. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-16 19:05:19

- 30 ÉVES A LENGYEL MŰHOLDAS TELEVÍZIÓZÁS
Harminc évvel ezelőtt tűntek fel az első parabolaantennák az épületek homlokzatán Lengyelországban. A történelmi változások egyik előjele volt ez. Mindegyikük az égbolt egy pontja felé irányult, a keleti 19,2 fokos orbitális pozíció felé, ahonnan az ASTRA 1A műhold jeleit lehetett fogni. Ma ünnepeljük a 30. évfordulóját ennek az eseménynek, amely a műholdas televíziózás kezdetét jelentette Lengyelországban. Az 1989-es év a technológiai áttörés éve volt Lengyelországban. A lengyel televíziózásban ekkor kezdődtek a műholdas adások.
1989 februárjában kezdte meg működését a világ legnagyobb műhold-üzemeltetője, a SES tulajdonában álló ASTRA 1A műhold. A SES első műholdját, az ASTRA 1A-t Francia Guyanaból lőtték fel az Ariane 4 rakéta fedélzetén. A műholdat a keleti 19,2 fokos orbitális pozícióban állították pályára. Beüzemelése után Nyugat- és Közép-Európa országaiban, köztük Lengyelországban biztosított műsorszórást. Ez volt az első alkalom, hogy a lengyelek műholdjelet foghattak, amivel az országban mindenki számára sokkal hozzáférhetőbb lett a televíziós szolgáltatás. Az indulásnál az ASTRA 1A a FilmNet, Sky TV, Scandinavian TV3 és MTV Europe csatornákat sugározta. Az év végére számos német csatorna, köztük az RTL Plus, a Sat.1 és a Pro7 is helyet kapott a műholdon. 1990 júniusára valamennyi transzponder betelt. A műholdas televíziózás óriási népszerűségét jól mutatja, hogy Európában 1990-ben már 17 millió háztartásban használták a szolgáltatást.

Az ASTRA műholdas televízió ablakot nyitott a világ felé a lengyel nézők számára. A lengyelek immáron külföldi csatornák műsorait is nézhették, az országon belül pedig egy évvel később megszűnt az állami televízió monopóliuma. Az első országos kereskedelmi csatornát három évvel később, 1992-ben indították. A mai napig sokan emlékeznek rá, milyen szimbolikus változást jelentett az első műholdas parabolák megjelenése a homlokzatokon.

Az ASTRA 1A műholdas műsorszórásának elindulása az Astra CEE-hez kapcsolódik, amely mára televíziócsatornákat, rádióállomásokat, valamint internetes és multimédiás szolgáltatásokat is nyújt. A SES ASTRA műholdakkal a lengyel nézők jelenleg akár 400 ingyenes csatornát is foghatnak, amelyek közül 80 HD minőségű.

„Ebben az évben ünnepeljük az Astra és a műholdas televíziózás lengyelországi megjelenésének 30. évfordulóját. Az évek folyamán egyre sokoldalúbbak lettek a műsorszórási technológiák, amik létrehozták például az OTT TV szolgáltatást. A műholdas műsorszórásnak azonban továbbra is vannak tagadhatatlan előnyei, például a földrajzi viszonyoktól, természeti katasztrófáktól, terrorista támadásoktól és politikai zűrzavaroktól való függetlensége, illetve a megbízhatósága, ami abból fakad, hogy nincs szüksége földi infrastruktúrára. De még ezeknél is fontosabb, hogy a műholdak korlátlan jel- vagy tartalomátvitelt biztosítanak. Ezért működik nagyszerűen a műholdas műsorszórás az eredeti 4K felbontásban is. Ráadásul az ASTRA 3B már megkezdte a 8K tartalmak továbbítását is, ami azt mutatja, hogy készen áll a még kiválóbb minőségű műsorszórásra is. A modern műholdakkal másodpercenként akár több ezer gigabájtnyi adat is továbbítható, és többfajta felhasználáshoz is alkalmazható,” foglalta össze Martin Ornass-Kubacki az Astra CEE elnöke.

Az első ASTRA műholdaknak köszönhetően a műholdas televíziózás 30 évvel ezelőtti lengyelországi elindulása egy technológiai forradalmat hozott a lengyel televízióiparban. 30 évvel később a műholdak továbbra is vezető szerepet játszanak a videótartalom továbbításában, különösen annak fényében, hogy egyre nagyobb az igény a kiváló minőségű tartalmak és szolgáltatások iránt.
Forrás :www.sat-tv-radio.hu


.../Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

757. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-13 20:09:15

- Sorozatok és tudományosfilmek kódolatlanul a MinDig TV kínálatában!
Március közepén a sorozatoké és a tudományos életé a főszerep a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában. Március 11. és március 24. között az AXN, március 11. és március 30. között pedig a Nat Geo műsoraival találkozhatnak díjmentesen a nézők.
Az AXN több országos tévépremierrel is jelentkezik a kódolatlan időszak alatt. Március 12-től minden szerda este dupla epizódokkal tűzik műsorra A kijelölt túlélő című sorozatot, amelyben Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) szinte ismeretlen városfejlesztési és lakásügyi miniszterként lesz kijelölt túlélő az elnöki évértékelő beszéd alatt. Egy bombamerénylet után ő lesz az, aki az alkotmányra felesküdve az Amerikai Egyesült Államok elnöke lesz. Csekély politikai tapasztalat birtokában kell erőt felmutatnia és kiderítenie, kik állnak a terrortámadás mögött. Március 13-án tér vissza a képernyőre a SWAT – Különleges egység második évada szintén országos tévépremierként. A los angelesi SWAT tisztje, Daniel „Hondo” Harrelson (Shemar Moore) egy magasan képzett, különleges egységet irányít a közösségben, ahol felnőtt. A második évadban újabb kihívásokkal néz szembe Hondo csapata. Március 16-tól dupla epizódokkal a MacGyver 3. évada lesz műsoron országos tévépremierként minden szombaton 17 – órától. Az ifjú Angus „Mac” MacGyver (Lucas Till) az USA kormányán belül működő titkos szervezetnek dolgozik, és különleges problémamegoldó képességének köszönhetően életeket ment nap, mint nap.Csütörtök esténként NCIS: New Orleans 5. évadját folytatja a csatorna. Szombatonként késő este a Profilozok 7. évada lesz adásban, szombaton és vasárnapon kora délután pedig az Időutazók első évada Goran Višnjićfőszereplésével. A kódolatlan időszakban népszerű filmek is szórakoztatják a nézőket, olyanok, mint az; Exférj újratöltve, Bad Boys 1-2, Charlie angyalai, Jumanji, Zorro álarca, vagy az Én, a kém.
A Nat Geo is számos érdekességgel készül a kódolatlan időszakra. Hétköznaponként dupla részekkel jelentkezik Dr. Pol állatklinikája. Dr. Jan Pol egy legenda Közép-Michigan farmvidékén, nem véletlenül: emberként legalább annyira lelkiismeretes, mint különc állatorvosként. Minden döntését és mozdulatát az állatok szeretete és a gyógyítás vágya vezérli. Az egyes epizódok bepillantást engednek a legendás állatorvos nem mindennapi eseteibe. Hétfőnként 22 – órától a Bekasztlizva külföldön című sorozat látható. Börtönbe vagy emberrablók kezébe kerülni egy távoli, idegen országban minden utazó legrosszabb rémálma. A Nat Geo népszerű, mára kultikussá vált sorozata vadonatúj epizódokkal jelentkezik, melyekben egzotikus országokban elrabolt vagy bebörtönzött emberek számolnak be a velük megesett történésekről– valamint azokról a hibákról, amelyek nélkül aligha kerültek volna ebbe a helyzetbe. Március 11. és 18-án 21.00-tól a Légikatasztrófák új epizódjait láthatják a nézők.A sorozat bemutatja az utóbbi évtizedek nagy légi katasztrófáit, és pilóták, szakértők, valamint szemtanúk segítségével próbál meg választ találni a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésre: miért kellett ezeknek a szörnyűségeknek bekövetkezni. Március 17-től vasárnap délutánonként a Garázs varázs: Csoda hét nap alatt című műsor lesz látható, amelyben Tim és Fuzz életük egyik legnehezebb kihívása előtt állnak: mindössze egy hét alatt kell újjávarázsolniuk egy 1959-es Land Rovert – méghozzá nem a saját műhelyükben, hanem a British Motor Museum stúdiójában, népes közönség előtt! Vajon sikerül-e a bravúr? A történelem iránt érdeklődök március 17. és 24-én Egyiptom elveszett kincseiről láthatnak izgalmas dokumentumfilmet. A Királyok völgyében ma is számos nemzetközi régészcsapat folytat ásatásokat az egyiptomi történelem titkai után kutatva. Vajon mik a legújabb eredményeik? A modern technológia és a nagy szakmai tapasztalat segítségével sikerült újabb fejezeteket hozzátenniük Egyiptom ókori történetéhez? Netán átírni bizonyos részeket? Március 24-én pedig Nagy Sándor elveszett sírjáról kaphatnak érdekes információkat a nézők. III. Alexandroszt, azaz Nagy Sándort a világtörténelem egyik legsikeresebb hadvezéreként tartja számon az utókor. De hol nyugszik? A filmben két neves régész, Dr. Geoffrey Tassie és Prof. Emad Khalil izgalmas nyomozásba kezd…

Az AXN élő műsora a DVB-T rendszeren kívül ingyenesen elérhető lesz a mindiGO TV-n is. A mindiGO TV-t keresse a tv.mindigo.hu weboldalon vagy töltse le a mobil alkalmazást a Google Play vagy az App Store áruházakból.

Csatorna Programhely Multiplex
AXN 16 B
NAT GEO 25 B
Forrás : digipotal.hu


.../DVB/MinDig Tv