DVB/Hello Digital

9. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2018-12-24 15:13:56

- KANDALLÓ TV A HELLO DIGITAL-ON ÉS AZ ITTOTT.TV-N.
Az idei tél sem múlik el anélkül, hogy valamelyik szolgáltató ne kínálná a lobogó tűz látványát a tv képernyőjén keresztül.
A UPC és a Telekom után idén már az Eurocable két szolgáltatása, a Hello Digital és az IttOtt.TV nézői is elérhetik a Kandalló TV relaxációs adását.
A csatorna a Hello Digital-on kódolás nélkül vehető az OMK-ból sugárzó tesztmultiplexek közül a 18-ason, míg az IttOtt.TV-m az alapcsomagos előfizetés megléte szükséges. A Kandalló TV az Eurocable partner IPTV hálózatain is elérhető.
Forrás : sat-tv-radio.hu8. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2018-12-16 10:03:32

- ULTRA HD (4K) CSATORNA INDULT A HELLO DIGITAL-ON!
Úgy tűnik véget ért az eddigi Ultra HD tesztsugárzás és helyét a Filmbox család Ultra HD (4K) csatornája, a FunBox UHD vette át a Budapest körzetében elérhető Hello Digital-on.
A csatorna utazási műsorokat, természetfilmeket és általános szórakoztató műsorokat sugároz angol nyelven.

A FunBox UHD vételéhez az OMK-ra állított antennára és 4K-s adás vételét lehetővé tévő tv készülékre van szükség, melybe a Hello Digital által használt Conax CAM-ot és kártyát kell helyezni. (4K-s set-top-box is jó CAM modullal.)

A Hello Digital továbbra is teszteli az OMK-ból az új multiplexeket, melyek azonban a Hármashatárhegyi adóról továbbra sem sugároznak (igaz teszt jelleggel néhány órában már onnan is vehetők voltak).

Hazánkban a Hello Digital az első amely 4K-s csatornát továbbít. Romániában decemberben indult a DIGI 4K, a Digi Tv saját Ultra HD csatornája, míg Szlovákiában már egy éve lokalizált verzióban is sugároz a Travelxp nevű utazási műsorokat sugárzó csatorna, de a DVB-T hálózatukon már 2016-ban 4K-s adást is teszteltek. Van tehát hova fejlődnünk...

A Funbox Ultra HD műsoráról további részleteket itt talál.
Forrás : sat-tv-radio.hu7. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2018-10-12 15:51:43

- ÚJ HD ÉS ULTRA HD CSATORNÁK TESZTELNEK A HELLO DIGITAL-ON.
Érdekes fejleménnyel találkozhat az, aki a budapest környéki földi sugárzású digitális szolgáltató, a Hello Digital ügyfele: az egyik fő adóállomásról egyelőre bejelentés nélkül, de elérhetővé vált 14 HD csatorna valamint egy Ultra HD felbontású tesztadás!
Az új adók 5 új multiplexben kaptak helyet, melyek jelenleg csak az OMK-ból (Széchenyi-hegy) sugároznak, a másik fő telephelyről, a Hármashatár-hegyről továbbra is csak 12 multiplex érhető el. Az új adók között találjuk az RTL Klub, a TV2, az RTL II, a Super TV2, a Film+, a Cool, az ATV, a DIGISport 2-3, az Eurosport 2, DIGI Animal World, DIGI Life, History, Epic Drama csatornákat. Az UHD (4K-s) tesztcsatornák különböző promó műsorokat láthatnak az UHD tv-vel és smart CAM-os előfizetéssel rendelkezők, mivel a Hello Digital által adott készülékek nem alkalmasak az ilyen felbontású műsorok vételére.

Jelenleg nincs hivatalos információ a kínálat bővítéséről, így arról sem, hogy a másik telephelyről elindul-e a sugárzás. Az mindenesetre érdekes lenne, ha az előfizetők egy része érhetné csak el az új csatornákat. Az OMK-ból jelenleg 18 multiplex sugároz, a korábban indult 13. is csak innen vehető.
Forrás : sat-tv-radio.hu6. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2017-01-22 13:31:05

- ÚJ CSATORNÁK INDULTAK A HELLO DIGITALON.
Január 20-án elindult a TV2 csoport két, még hiányzó csatornája a Hello Digitalon és egy tematikus magyar sportadóval is bővült a szolgáltatás kínálata.
A gyerekműsorokat sugárzó Kiwi TV a Fine Living Network, míg a névhasználattól egy bírósági határozattal eltiltott, de erre fittyet hányó Chili TV nevű gasztrocsatorna a Food Network helyén érhető el.

A Nautical Channel-t a magyar Fit HD ennél a szolgáltatónál SD minőségre lekonvertált változata váltotta. A Fit HD (amely a nagy szolgáltatók közül a Telekomhoz is bekerült januárban) fitnesz és gyógytorna műsorokat sugároz.

Érdemes még megemlíteni, hogy január eleje óta egy információs csatorna is rendelkezésre áll, valamint az élő előfizetéssel nem rendelkezők is elérhetik a közszolgálati csatornákat (SD és HD minőségben is), mivel lekerült a kódolás ezekről a csatornákról.
Forrás : sat-tv-radio.hu5. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2016-12-13 17:53:57

- ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK A HELLO DIGITAL-NÁL.
A 2017 január 1-től bejelentett új csatornák érkezése mellett további új szolgáltatások is elérhetővé váltak a Budapest környékén sugárzó földfelszíni digitális szolgáltatás előfizetői számára.
Az októbertől az Eurocable üzemeltetésében tovább működő Hello Digital előfizetői immár több nagy szolgáltató előfizetői számára már ismerős módon, nem helyhez kötötten is elérhetik kedvenc csatornáikat internet és mobiltelefon vagy számítógép segítségével.

A Hello Digital az Eurocable által üzemeltetett KábelTV Go szolgáltatást biztosítja ügyfeleinek. Mobiltelefonon Andorid és iOS kliens áll rendelkezésre, amely az (ugyancsak Eurocable-s) Itt/Ott TV-s klienshez hasonló módon teszi elérhetővé a csatornákat. Webes elérés esetén viszont már nem az Itt/Ott TV-nél látott felületet használhatjuk. A webes felület egy könnyen áttekinthető műsorújságot is tartalmaz. A KábelTV Go szolgáltatást az Eurocable szerződött kábeltévés partnerei számára is elérhetővé teszi, így pl. az Externet, a Last-Mile, a Z-Net vagy éppen a saját HBCom előfizetői is használhatják.

Az Eurocable-nek sikerült az HBO-val is megállapodni, így az HBO csomagra előfizetők hozzáférést kapnak az HBO Go-hoz is, így élő műsorok mellett filmeket és sorozatokat is elérhetnek mobiltelefonon, számítógépen vagy éppen smarttv segítségével.
Forrás : sat-tv-radio.hu