Sat Hírek/Digi TV

38. offline atesz - Értékelés : 1775  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2018-06-01 10:40:40

- Új csatornák a Digi kínálatában.
A Spektrum Home csatornával bővült a Digi kábeles és műholdas kínálata. Az új csatorna 2018.05.31-től elérhető minden előfizető számára.

A Digi kábeles előfizetői további két csatornának örülhetnek, immár elérhető a Spektrum HD és a Sport 2 HD nagy felbontású adók, amin kitűnő minőségben élvezhetők a műsorok.
Forrás : digiportal.hu37. offline atesz - Értékelés : 1775  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2018-05-10 17:33:08

- Feltételekkel, de zöld utat kapott a Digi-Invitel egyesülése.
Feltételek és kötelezettségek előírása mellett járult hozzá a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. megszerezze az Invitel Távközlési Zrt.-t. Az eljárásban első alkalommal zajlott előzetes értesítés nélküli helyszíni kutatás egy fúziós ügyben.
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI) 2017. augusztus végén jelentette be a GVH-nak, hogy meg kívánja vásárolni az Invitel Távközlési Zrt.-t (Invitel). A GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást a DIGI/Invitel összefonódás bejelentése alapján, mert felvetődött, hogy a tranzakció káros versenyhatásokkal járhat egyes érintett piacokon. Mindkét érintett vállalkozás a hazai vezetékes távközlési piac jelentős, országosan aktív szereplője, azaz, több százezer előfizetőnek nyújt vezetékes telefon-, internet-, vezetékes műsorterjesztési (TV) és egyéb szolgáltatásokat.

A GVH részletes vizsgálat keretében értékelte a tranzakció lehetséges versenyhatásait. A szokásosnak tekinthető lépések mellett (adatkérések a felektől, piaci szereplőktől, társhatóságok megkeresése, elemzések) fúziós eljárásban első alkalommal élt az előzetes értesítés nélküli helyszíni kutatás lehetőségével, amelyet a Versenytörvény 2017. január 15-től biztosít.

Az érintettek saját vezetékes távközlési hálózatai 34 településen fednek át, ezek közül a GVH vizsgálata 16 település esetében állapította meg, hogy a tranzakció a verseny jelentős mértékű csökkenését eredményezné. A GVH előzetes aggályainak megismerését követően a DIGI vállalta, hogy értékesíti az összefonódás révén megszerzett Invitel hálózatokat (ideértve azok infrastruktúráját és az értékesítés időpontjában meglévő előfizetői szerződéseket) e 16 településen a bejelentett összefonódás lezárását követő hat hónapon belül. A leválasztáshoz kapcsolódóan a DIGI köteles fenntartani a hálózatok gazdasági működőképességét és versenyképességét, valamint tartózkodni az előfizetők átcsábításától. A felsorolt kötelezettségek felügyeletére a GVH ellenőrző biztost jelölt ki (hasonlóan a DDC/Readymix tranzakcióhoz).
A GVH lehetséges horizontális hatásnak tekintette továbbá, hogy 25 településen az Invitel saját hálózatán nyújtott vezetékes távközlési szolgáltatásaival van jelen, míg a DIGI-vel azonos vállalkozáscsoportba tartozó i-TV Digitális Távközlési Zrt. más piaci szereplőtől bérelt hálózaton nyújt televízió-szolgáltatást, azaz az összefonódás által csökkenne az ilyen szolgáltatást egymástól független vállalkozásként nyújtók száma. A DIGI vállalta e településeken a kilépést a vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződésekből (azok meg nem hosszabbítását), és ehhez kapcsolódóan az átszerződtetés és az aktív marketing tilalmát 1 éves időtartamra.

Összességében tehát a DIGI-nek 16 településen kell értékesítenie a megszerzett Invitel hálózatait 6 hónapon belül, ellenőrző biztos felügyelete mellett, valamint 25 településen kell kilépnie a tőle független vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződésekből. A GVH az ügyet lezáró határozatában előírta a fenti utólagos feltételeket és kötelezettségeket, megállapítva, hogy ezek együttes teljesülése esetén kiküszöbölhető a verseny jelentős mértékű, az összefonódásból eredő csökkenése.
Forrás : digiportal.hu36. offline atesz - Értékelés : 1775  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2018-04-19 09:57:22

- Gigabites Internet minden Digi kábeles előfizetőnek!
Hazánkban már közel 1,1 millió háztartásnak áll rendelkezésére a DIGI családi méretű, magas garantált le- és feltöltési sávszélességgel bíró 1000 Mbit/s-os internete. A cég tervei szerint pedig optikai hálózatán hamarosan minden előfizetőjének alapból, egységesen már kizárólag gigabites élményt fog nyújtani, kedvező áron. A hálózatát újabb és újabb településekkel évek óta intenzíven bővítő, a három legnagyobb telekommunikációs szolgáltató egyikeként ismert DIGI, a magas minőségű internetszolgáltatásának egységesítése érdekében, 2018. januártól megkezdte meglévő optikai üvegszálas hálózatának modernizációját. Ennek keretében a korábbi FTTB bekötésű háztartások is átállnak a DIGI által 2011 óta folyamatosan alkalmazott FTTH (Fiber-to-the-Home) technológiára.
A DIGI a 95%-ban üvegszálas optikai technológiára épülő hálózatán, forradalmi újdonságként a hazai piacon 2014-ben elindította a DIGINet 1000-es internetcsomagját, melyet mára országosan több mint 110 ezer háztatás vesz igénybe és további 1 millió háztartás számára elérhető a DIGI szupergyors, gigabites netsebessége. Az előfizetői háztartások 2011 óta már a DIGI által hazánkban elsőként alkalmazott FTTH (Fiber-to-the-Home) technológiával kerülnek bekötésre, amellyel már nemcsak az épületig, hanem közvetlenül a felhasználási pontokig, a felhasználók lakásába is üvegszálas technológiával jut el az internetszolgáltatás.

A DIGI tervei szerint 2 éven belül a teljes hálózatán egységes FTTH bekötési típusra kíván átállni. Az egységesítés érdekében az idei évben hatalmas erőkkel indult meg a társas- és tömbházas területek országos átépítési hulláma. A fejlesztés során a korábban (2007 és 2011 között) FTTB (Fiber-to-the-Building) módon bekötött épületeknél az eddig csak a lépcsőházi elosztóig érő optikai szálat továbbvezetik, közvetlenül az előfizetők lakásába. Az átépítésben érintett közel 700.000 előfizetői háztartásba a jövőben egységesen 1000 Mbit/s-os netsebesség érkezik majd a jelenleg a DIGI-nél elérhető legkisebb, azaz a 100 Mbit-es net áráért. A jelentős ügyfélkört érintő országos átépítés a lakók számára természetesen teljesen díjmentes.
„A DIGI – a nagy kábeltévé szolgáltatók közt egyedüliként a piacon – a modern FTTH bekötési típus alkalmazása mellett továbbra is biztosít analóg csatornákat is a digitális és HD csatornák mellett, gondolva ezzel a még régebbi típusú készüléket használókra. Valamint a DIGI-nél nincs szükség plusz költséget és újabb távirányítót jelentő extra set-top boxokra sem – amennyiben a most kapható televízió készülékeknek megfelelően DVB-C kompatibilis –, hiszen a DIGI különlegessége, hogy közvetlen kódolatlan digitális jelet küld előfizetőihez.” – nyilatkozta Kállai Annamária, a DIGI marketing managere.

A most indult átépítések mellett a DIGI tovább folytatja, a korábbi évek ritmusában, az új területek kiépítését is. A dinamikus fejlődést jól szemlélteti, hogy az elmúlt 2 évben 20 új településen indította el szolgáltatását, így jelenleg már összesen 105 településen van jelen a cég, a budapesti háztartásoknak pedig már több mint a fele (hozzávetőleg 480.000) rendelkezik DIGI hálózattal.

A jelenleg több mint 1800 főt alkalmazó DIGI erőteljesen növekvő ügyfélkörét mára 57 ügyfélszolgálat, vidéki központokkal megerősített call center, és az ország szinte minden jelentős városában jelen lévő műszaki gárda támogatja.
Forrás : digiportal.hu35. offline atesz - Értékelés : 1775  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2018-04-15 19:04:29

- MŰHOLDAT VÁLT A DIGI TV.
Az eddig használt Intelsat 10-02-ről új műholdakra költözteti csatornái egy részét DIGI TV. A változás hazánkban stabilabb vételt jelent, de lesznek akiknél fontos csatornák válnak elérhetetlenné!
Április 13-ig négy multiplex kezdte meg a már öregedő, azért folyamatosan egyre kevesebb frekvenciát kiszolgálni képes Intelsat holdról való elköltözést és jelent meg az Intelsat holdakkal közel azonos pozícióban található Thor 5, Thor 6 és Thor 7 műholdakon.

A Thor műholdak erősebb jelet biztosítanak hazánkban, de pl. az Angliában és Írországba kivitt Digi előfizetéssel rendelkezők a Thor 7-t már nehezebben, a nyugati területeken pedig már csak nagy antennával érhetik el. Utóbbi esetben komoly gondot jelenthet, hogy pont az RTL Klub, a TV2, vagy éppen a DIGI Sport csatornák az érintettek.

A Thor 5 11,785(H) GHz-én vehető tovább a 12,563(H) GHz-en adott multiplex, valamint a 12,188(V) GHz-en vehető a 12,527(H) GHz-en sugárzott csomag, ami ezzel a társasházi programból is kiesik (ott a horizontális polarizáció vehető csak.) A Thor 6 11.861(H) GHz-én sugároz a 12,607(H) GHz-es csomag, míg a Nyugat-Európában problémás Thor 7 12,130(H) GHz-én fogható tovább a 12,527(H) GHz.
Forrás : sat-tv-radio.hu34. offline atesz - Értékelés : 1775  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2017-12-10 14:52:58

- ÚJ SOROZATCSATORNA ÉRKEZIK A DIGI TV-RE.
Új sorozatcsatornával bővül a DIGI TV kínálata december közepétől.
A december 14-én induló, történelmi témájú sorozatokat bemutató Epic Drama a három nagy szolgáltató közül egyelőre csak a DIGI TV kínálatában lesz elérhető. (Könnyen elképzelhető, hogy itt is csak a kábeles ügyfelek számára lesz kezdetben látható.) A DIGI TV-hez történő bekerülés egyben az I-TV hálózatán is lehetővé teszi a csatorna megjelenését. Ugyancsak látható lesz a csatorna a DIGI tulajdonába került Invitel hálózatán, valamint a közepes kábelszolgáltatók közül a PR Telecom és a Tarr ügyfelei számára is.

Az Epic Drama tv műsorait itt böngészheti.
Forrás : sat-tv-radio.hu