Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1833  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2017-01-02 14:24:38

-
LEÁLLT AZ HBO CSATORNÁK MŰHOLDAS ELOSZTÁSA.
2017 január 1-én, csaknem 20 évvel az indulás után leállt az HBO csatornák műholdas elosztása.
A kábel és műholdas operátorok internetes elosztással juthatnak hozzá a csatornák jeléhez.
Az HBO hivatalosan 1997 április 1-én kezdte meg csatornáinak műholdas elosztását az alig egy évvel korábban üzembe állt Amos 1 műholdról, s ezzel megszűnt a korábbi kazettás terjesztés. (Az első magyar műholdas csomag egyébként az Amos 1-en az Antenna Hungária csomagja volt a TV3 Budapest-tel 1996 szeptember elején.)

Az HBO hazánkból látta el a régiós változatok elosztását. A műholdas elosztás "fénykorában" a HD változatokat is műholdon keresztül sugározták, de a magyar HBO HD változat műholdas továbbítását már 2013-ban leállították és az internet alapú jelelosztásra álltak át.

A magyar HBO csatornák esetében 2016 végétől már valamennyi csatorna (HBO, HBO2, HBO3, Cinemax, Cinemax2) HD minőségben is elérhető az operátorok számára, ám decemberben még csak néhány kisebb kábelhálózat kínálatában jelentek meg a nagyfelbontású változatok. A nagy szolgáltatók kínálatában történő megjelenésre jelenleg még várni kell.

Az HBO műholdas elosztásának megszűnése nem érinti a filmcsatornák kábeles ill. műholdas nézőit, mivel a technikai változtatásról a kábel ill. műholdas szolgáltatójuk már gondoskodott.
Forrás : sat-tv-radio.hu