Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1934.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2016-11-19 16:13:17

- FIZETŐS RTL ÉS TV2: VISSZAÉLNEK ERŐFÖLÉNYÜKKEL A MULTIK.
Visszaélnek erőfölényükkel a multi kábelszolgáltatók, mivel az RTL Klub és a TV2 fizetőssé válása után a nagy szolgáltatók minden bizonnyal egyénileg állapodtak meg a két nagy tévétársasággal, amit az is jelezhet, hogy kevesebbel emelték meg a tévéelőfizetési áraikat, mint amiért egyáltalán a csatornákhoz hozzá lehet jutni.
A témáról a Pesti Srácok készített egy összefoglaló cikket, amelyben leírják, hogy a kisebb szolgáltatók kénytelenek drasztikusan árat emelni vagy csökkenteni a tv csomagok csatornakínálatát.

A kis- és középvállalkozások azt szeretnék elérni, hogy minden szolgáltatóra azonos szabályok legyenek érvényesek, a csatornák díjaiban ne lehessen eltérés kis és nagy szolgáltatónak. Utóbbi elérése érdekében akár a hatósági árszabást is elfogadhatónak tartanák.

Érdemes megemlíteni, hogy a szeptemberi NMHH gyorsjelentés szerint a UPC, a Telekom és DIGI részesedése (valamennyi technológiát figyelembe véve) 77,2% volt, azaz a kisebb magyar szolgáltatók, beleértve az Antenna Hungáriát is kevesebb, mint 13%-át szolgálják ki a piacnak.
Forrás : sat-tv-radio.hu