Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2016-06-01 18:17:59

- FIZETŐS LETT AZ RTL KLUB!
Az RTL fizetőssé tette a legnézettebb magyar tv csatornát, az RTL Klub-ot, amit ezentúl már csak havi előfizetési díj ellenében továbbíthatnak a kábeles és műholdas szolgáltatók.
Az RTL Klub, hasonlóan a TV2-höz kötelezően továbbítandó program (ún. must offer), így a kábelhálózatoknak mindenképpen le kell szerződniük a csatornával.

A csatorna HD változatáért már eddig is pénzt kért a csatorna, most viszont július 1-től már a hagyományos, SD felbontású változat se lesz ingyen.

A szolgáltatók által a társaságnak fizetendő médiaszolgáltatási díj átlagos, kedvezményes ára előfizetőnként havi 150 forint, amely a jelenlegi csomagelhelyezést feltételezi, de ebből még további kedvezményt kapnak a gyorsan és hosszabb távra szerződő partnerek így az RTL indulóára akár 135 forint is lehet.

Az RTL Klub közleménye alapján minden szolgáltató maga dönti el, hogy a műsordíjat átterheli-e az előfizetőre vagy nem.

Az RTL Klub a MinDig TV platformon továbbra is ingyenesen lesz elérhető: ilyenre Szlovákiában és Csehországban is van példa: az ottani nagy csatornák ugyancsak elérhetők digitális földi sugárzással, miközben a műholdas és kábeles szolgáltatóknak fizetniük kell a csatornákért.
Forrás : sat-tv-radio.hu