Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1977.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2016-05-24 09:38:04

- MÉGSEM SZŰNIK MEG A CLASS FM?
Elképzelhető, hogy mégsem hallgat el a Class FM novemberben, a rádiós engedélyének lejárta után, ha az új tulajdonosának sikerül megállapodnia a médiahatósággal az engedély 5 évvel történő meghosszabításáról.
Turi Árpád, Class FM-et birtokló Advenio Zrt. vezérigazgatója közölte: május 17-én százszázalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban a Sláger Rádió Zrt, amely 1998 és 2009 között az ország legnagyobb és legsikeresebb rádióját üzemeltette. A Sláger Rádiónak 2,2 millió hallgatója volt, miközben hétéves működése alatt a Class FM 2,8 milliós tábort épített ki magának.

Egyfajta folytatás a feladat - jelentette ki a vezérigazgató, hangsúlyozva, hogy mostanra országos kereskedelmi rádiójuk köré nagyon erős márkát építettek ki, hangsúlyozva, "nem valószínű", hogy nekik kellene alakulniuk azon adók kínálatához, amelyek őket "szeretnék követni".

Michael McNut, a vevő igazgatóságának elnöke azt hangsúlyozta: cégük a kezdetektől jelen van a magyarországi kereskedelmi rádiós piacon, és a tranzakció után is megtartják a Class FM márkanevet.

A Sláger Rádió Zrt. 85 százalékos tulajdonrészével rendelkező Michael McNut partnerként említette a két évtizede a magyarországi piacon jelen lévő Marquard Mediát is, amely a vevő cégben 15 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik és tárgyalásokat folytatnak a Sláger Rádiót korábban működtető Emmis Communications nevű amerikai céggel, amelyet stratégiai irányítóként és támogatóként kívánnak bevonni; először felállítanak egy közös diagnózist, és ennek alapján keresik majd a fejlődés irányát.
Forrás : sat-tv-radio.hu