Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1978.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2016-01-11 17:52:53

- Elindult a Netflix Magyarországon.
Sok nyugati országban már a mindennapi élet része, ami január 6-óta hazánkban is elérhető lett: Netflix, a televíziózás egy más formája.
A Netflix egy fix összegű havidíj ellenében kínál korlátlan film és sorozatnézést. A használatához csupán egy internetre csatlakoztatott eszköz szükséges, ami lehet telefon, tablet, számítógép, játékkonzol, vagy okos TV is. Ez a szolgáltatási forma ismerős lehet, mert már nálunk is próbálkoztak hasonlóval a szolgáltatók, a lényegi különbség az, hogy míg a hazai szolgáltatóknál jellemzően néhány 100 filmből lehet választani, addig a Netflix 10 000 feletti filmet, és teljes évados sorozatokat kínál. A szolgáltatást több csomagban értékesítik, a legolcsóbb már havi 7.99 eurótól elérhető, ebben csak egy készüléken nézhetünk filmeket, de a legdrágább csomag is mindössze 11.99 eurós összegbe kerül, ezért már 4 készüléken is használhatjuk egyszerre, valamint hozzáférést kapunk az UHD tartalmakhoz is. Az első hónap egy ingyenes próba hónap, amivel kipróbálhatjuk a szolgáltatást mielőtt előfizetnénk rá.
A Netflix nagy előnye, hogy akkor nézhetjük meg a kiválasztott filmet, amikor akarjuk, ráadásul a legizgalmasabb részeknél reklámokkal sem fogják megszakítani, nem úgy, mint a TV esetében.
Vannak azért még hátulütői is:
Egyelőre nincs rajta magyar szinkronos, vagy magyar feliratos film. Jó angol nyelvtudás nélkül nem érdemes belevágni.
Szerzői jogok miatt a Magyarországi kínálat jelentősen eltér például az amerikaitól.
A weboldal, és a letölthető alkalmazások sincsenek még lokalizálva, az árak is csak euróban vannak feltüntetve.
A fentiek figyelembe vételével kérdéses, hogy milyen jövője lesz ennek a szolgáltatásnak hazánkban, ahol a legtöbb film szinkronizálva kerül a mozik és a TV-k műsorára, ha egy film csak feliratosan jelenik meg, akkor azt már jóval kevesebben nézik meg. Kérdéses még, hogy a hazai internet szolgáltatók lépnek-e valamit a Netflix miatt, aki teljesen kiszoríthatja az éppen csak vegetáló hasonló szolgáltatásukat.

belinkelt kép:
belinkelt kép

Forrás : digiportal.hu