Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. Elfoglalt atesz - Értékelés : 1978.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2016-01-10 12:44:25

- TOVÁBBRA IS A NICKELODEON A LEGNÉZETTEBB HAZAI GYERMEKCSATORNA.
A teljes körű hivatalos televíziós nézettségi adatok alapján 2015-ben is kétségbevonhatatlanul a Nickelodeon volt a legnépszerűbb, legnézettebb gyerekcsatorna Magyarországon, amely még növelni is tudta előnyét a műfajon belül.
A hivatalos nézettségi adatok sajátos szűkítése, egyfajta csoportosítása esetén kétségtelenül kialakítható olyan kategória, amelyben éppen egy másik piaci szereplő, akár például a Minimax kerekedik ki elsőnek. Ennek az eljárásnak a sajátosságát jól szemlélteti azonban az a tény, hogy ilyen összehasonlításban még a vezető országos tévécsatornák is jócskán lemaradnak a dobogóról. Az összességében egyébként messze legnézettebb RTL Klub például csak a negyedik helyen végezne a 4-14 éves korosztályt tekintve egy ilyen versenypályán.

A valóságban azonban a 4-14 éves gyermek korosztály nem csupán reggel 6 és este 8 óra között televíziózik, hanem a családok mai életritmusához igazodva – főleg a nagyobbak - jelentős számban nézik a kedvenceiket még 20 órát követően is.

Ennek megfelelően a hazai gyerekcsatornák többsége is napi 24 órában sugározza műsorait. Ezért a tévécsatornák teljesítményének az összehasonlítása is csak ezen a teljes körű adatsoron tekinthető korrektnek. A nézettséget az adatok szűrése, szűkítése, egyes tévécsatornák speciális szempontjaihoz igazítása nélkül, a teljes 24 órás adásidőben vizsgálva 2015-ben is jelentős fölénnyel a Nickelodeon bizonyult a legnézettebb csatornának a 4-14 éves gyermekek körében.

Egész nap, A4-14

1 Nickelodeon HU 10.3
2 Disney Channel HU 7.8
3 Minimax 7.4
4 M2 6.6
5 Cartoon Network 4.0
SpongyaBob, Dóra a felfedező, a Madagaszkár pingvinjei, Csőrös Harvey illetve Bella és a Bulldogok és még sok más népszerű mesefigura csatornája az elmúlt évben ráadásul még lényegesen tovább is tudta növelni ezt az előnyét piacvezetőként.
Forrás : sat-tv-radio.hu