Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 2011.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2014-09-16 18:59:11

- A lengyel TVP beszünteti adását az Astráról.
Az év végéig beszünteti műsorsugárzását a keleti 19,2 fokos pozícióból vehető Astra műholdról a lengyel TVP közszolgálati televízió. A jövő évtől már csak a Hotbird keleti 13 fokos pozíciójából lehet majd venni a műsorokat – kódolt formában.
Különböző lengyel médiajelentések szerint a TVP lengyel közszolgálati televízió ez év végéig beszünteti műsorsugárzását az Astra műhold keleti 19.2 fokos pozíciójából. 2005 óta használta ezt a műholdat a TVP1, a TVP2 és a lengyel televízió számos tematikus csatornája. A jövőben már csak a Hotbird keleti 13 fokos pozíciójára állított antennákkal lehet majd venni a műsorokat, mivel a lengyel tévétársaság közvetlen műsorszórásra kizárólag ezt a műholdat kívánja használni, amely egyébként már ma is ellátja az összes lengyel közszolgálati csatorna műholdas sugárzását.

Az Astra transzponderének feladását a lengyelek költségtakarékossági indokokkal magyarázzák, így a párhuzamos műsorsugárzás megszüntetésével egyúttal feladják azt a még 2005-ben kitűzött célt is, hogy minél több lengyel adó lehessen fogható szabadon az Astra műholdakról. A 10 862MHz-es, vízszintes polarizációjú frekvencián a jövő év elejétől tehát várhatóan új műsorcsomag lesz látható az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójára irányított antennákkal. További rossz hír a lengyel televízió kedvelőinek, hogy a Hotbirdről már csak kódolt formában, a lengyel Cyfrowy Polsat, az NC+ vagy a TNK előfizetői kártyáival lehet majd fogni a csatornákat.
Forrás : sat.hu