Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 2010.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2015-07-18 15:14:44

- JÚLIUS 18-ÁN INDUL AZ M4 SPORTCSATORNA.
Július 18-án, reggel 8 órakor élő adással indul a köztévé első, tematikus sportcsatornája

Az ingyenesen fogható új csatorna a hazai és több rangos nemzetközi sporteseményt hoz el az otthonokba. Az M4 Sport a magyar sport csatornája - foglalkozik az összes hazai érintettségű fontosabb sporteseménnyel, valamint a magyarországi 5 látvány- és 16 kiemelt sportággal is, mindezt úgy, hogy közben szórakoztat és a sport szeretetére nevel.

A közmédia az elmúlt évtizedekben már komoly tapasztalatot szerzett a sportközvetítések terén, hiszen mindig is kiemelt feladatának tekintette a sport népszerűsítését, a hazai és nemzetközi nagy sportesemények bemutatását. Azáltal, hogy most ezek a sportesemények - különösen a magyarországi 5 látvány- és 16 kiemelt sportág- valamint a magyar érintettségű sportesemények tematikus csatornára kerülnek, a különleges tartalmak is jobban megtalálják majd közönségüket, nemcsak elérhetővé, hanem kiszámíthatóbbá is válnak.

„Ahogy a sport is sokszínű, a szerkesztőkkel igyekeztünk minden eszközt felhasználni, hogy a „tálalás” is változatos legyen: a magyar sportszövetségek bevonásával közel harmincféle sportági magazinműsorral, portrébeszélgetésekkel, archív és egyedi tartalmakkal garantáljuk, hogy az M4 több legyen, mint csak egy sportcsatorna” – mondta el Vobeczky Zoltán, az MTVA sportfőszerkesztője.

Hétköznap délután 16 órától éjfélig az élő műsorfolyam részét képezik az élő közvetítések, közöttük stúdióbeszélgetések, magazinok. Hétvégenként pedig már reggel 7 órától látható élő műsor az M4 Sporton.

„A július 26-i Forma-1-es Magyar Nagydíj természetesen már az M4-en lesz látható, továbbá a pénteki szabadedzéseket, illetve a betétfutamokat is élőben sugározzuk. A csatorna jövőbeli kiemelt tartalmai pedig a Forma-1 mellett a labdarúgó Bajnokok Ligája, a hazai labdarúgó bajnokság, a jövő évi riói olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a világbajnokság közvetítése” – tette hozzá a sportfőszerkesztő.

Arról, hogy mindez szakmai, színvonalas és nem utolsósorban szórakoztató módon jusson el a nézőkhöz, az ismert és elismert televíziós szakemberekből álló szerkesztő-műsorvezető csapat gondoskodik, többek között

Berkesi Judit
Bobák Róbert
Erdmann Mátyás
Gulyás László
Gundel Takács Gábor
Hajdú B. István
Knézy Jenő
Mezei Dániel
Mohay Benedek
Molnár Mátyás
P. Fülöp Gábor
Petrovics-Mérei Andrea
Somogyi Diána
Székely Dávid
Szőke Viktória
Szujó Zoltán
Tihany Viktor
Török Olivér
Ujvári Máté
Vásárhelyi Tamás
Vobeczky Zoltán
Zelenyánszky Balázs
Zelinka Ildikó


M4 műsorajánló a csatorna első hétvégéjére:

Az M4 induló hétvégéjén élő közvetítést láthatunk a szolnoki kajak-kenu vb-válogatóról, a magyar válogatott tenisz Davis Kupa mérkőzéseiről, az év legnagyobb magyarországi díjugrató versenyéről a CSIO***W Grand Prix Budapestről. Az új sportcsatorna beszámol a Moszkvában zajló vívó világbajnokságról valamint a strandlabdarúgó világbajnokságról is.
Mint arról tegnap már hírt adtunk, az OTP Bank Liga 2015/16-os szezonjának mérkőzéseit is a hétvégén induló M4 Sport közvetíti. A legizgalmasabb mérkőzéseken kívül a heti összefoglaló műsort is kizárólag a közmédia új sportcsatornáján követhetik figyelemmel a magyar futball szerelmesei.
Az első fordulóban szombaton 18:00 órás kezdéssel az Újpest FC-Paksi FC, este 20.30-tól a Budapest Honvéd – Videoton, míg vasárnap 18:00 órától a Szombathelyi Haladás – Ferencváros mérkőzést közvetíti az M4 Sport, de a forduló valamennyi mérkőzése felvételről adásba kerül az M4 Sporton. Az egy időben kezdődő mérkőzésekről a közmédia rádiós körkapcsolásban számol be.

belinkelt kép:
belinkelt kép

Forrás : digiportal.hu