Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 2010.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2015-06-16 17:41:18

- RÖVIDESEN HD VÁLTOZATBAN IS ELÉRHETŐ LESZ A MINIMAX ÉS A TV PAPRIKA IS.
Rövidesen HD változatban is elérhetővé válik az AMC valamennyi, még kizárólag SD-ben sugárzó csatornája, köztük a TV Paprika és a Minimax is.
A HD változatok indulása, ahogy általában az új tv csatornák indulása is, ősszel várható, mivel ekkor indulnak a tárgyalások a következő évi csatorna be- ill. kikerülésekről a tévétársaságokkal.

Az AMC jelenleg a Spektrum, Sport 1, Sport 2, AMC és Sundance Channel csatornáit sugározza HD felbontásban, míg a Minimax, Megamax, Spektrum Home, TV Paprika, Film Mania és Film Cafe csatornái csak SD felbontásban érhetők el. Utóbbi kettő csak a magyar piacon jelenlévő márkák, míg a többi csatorna régiónk más országaiban is elérhetők.

A HD változatra váró adók közül jelenleg a TV Paprikának van HD konkurense: a néhány hónapja magyar nyelven is megtanuló Food Network HD változatban is elérhető (pl. a Skylink felvidéki nézői is élvezhetik így a csatorna műsorát).

A HD változatok indulása azonban nem jelenti azt, hogy automatikusan bekerül bármelyik szolgáltató kínálatába: az AMC-t indulása óta HD változatban is kínálják, ahogy pl. az Origo Life Network és Ozone Network HD csatornái is egy-két kisebb hálózatra jutottak csak el eddig. Ennek egyik fő oka az, hogy a műholdas és kábeles szolgáltatók a HD csomagok előfizetői számának birtokában tisztában vannak azzal, hogy a HD minőségű csatornákat még mindig csak egy szűk réteg hajlandó megfizetni és a rendelkezésre álló kapacitásukat inkább hagyományos felbontású, alacsonynézettségű adókkal töltik meg a darabszám növelése érdekében.
Forrás : sat-tv-radio.hu