Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2015-04-09 19:20:31

- DVB-T2: Átállás Ausztriában.
Ausztria nagy részén májustól a DVB-T (MPEG-2) helyett DVB-T2 szabvány szerint fogják sugározni a földfelszíni digitális televízió-műsorokat. A nézők jó részének új készüléket kell beszereznie a vételhez.
Május 5-én megkezdődik nyugati szomszédunknál a DVB-T2-es szabványra történő fokozatos átállás. Első lépésben Tirolban és Vorarlbergben váltja fel a DVB-T (MPEG-2) normát a korszerűbb tömörítést alkalmazó, s ezzel több csatornát és HD-tartalmakat is közvetíteni képes DVB-T2-es rendszer. A simpliTV nevű szolgáltatás bevezetésével azonban sok nézőnek új vevőkészüléket, egyes esetekben új antennát és CA-modulokat is kell vásárolnia.

A felhasználóknak mindez természetesen anyagi ráfordítást jelent – aminek viszont örülnek a készülékgyártók és kereskedők. Az Estro vállalat például máris megkezdte reklámkampányát: „A tiroli és vorarlbergi átállás kiváló lehetőséget biztosít számunkra készülékeink forgalmazásához. Mi ugyanis nem pusztán a vevőberendezések értékesítésével foglalkozunk, hanem szaktanácsainkkal érdemben segítünk is a nézőknek a legjobb döntés meghozatalában. Rajtunk nem fog múlni a DVB-T2-re történő zökkenőmentes átállás.”

Az Estro olyan márkákkal működik együtt, mint a GSS, a Neotion és a Tonna. Egy-egy új készülék kényszerű beszerzése természetesen nem sokaknak tetszik, ám még kevesebben szeretnének lemondani a tévézésről. Aki a földfelszíni sugárzású tévéműsorok vételét választja, annak mindenképp meg kell hoznia ezt az áldozatot. Cserébe viszont az eddigieknél sokkal több műsort foghatnak – akár nagyfelbontású minőségben is.

Németországban a jelenlegi tervek szerint 2016 közepétől kezdik meg a DVB-T2-es adóhálózat üzembe helyezését. Az ottani átállással együtt viszont az eddig szabadon fogható kereskedelmi műsorok többsége valószínűleg kódolt lesz.

belinkelt kép:
belinkelt kép

Forrás : sat.hu