Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2015-04-01 10:45:05

- A MAGYAR RÁDIÓ MŰSORAI IS FIX CSATORNAHELYRE KERÜLNÉNEK.
Az MTVA tévécsatornáinak kötelező programhelyre kerülése után a Magyar Rádió műsorait is fix programhelyre tenné egy új módosító indítvány.
Amint az már ismert, nyártól a digitális szolgáltatók fixen az első programhelyekre kötelesek berakni az MTVA csatornáit, "elfoglalva" ezzel a távirányító első programhelyeit.

Az MTVA az év végéig 6 tv csatornával rendelkezik majd: az M4 sportadó nyáron indul, az M5 regionális és az M6 kultúrális csatorna pedig decemberig. A módosító indítvány alapján az MR1, MR2, MR3 csatornáknak a tv csatornalistában is meg kell jelennie mégpedig a 7,8 és 9-es programhelyeken.

Továbbá a 10, 11, 12 és 13-as programhelyeken az M4 (nemzetiségi), M5 (parlament), M6 (regionális) és a Dankó Rádió kapna helyet. A tv képernyőn eközben a DVB-T hálózatról korábbról már ismert MTVA Info csatorna hírei lennének láthatók.

A módosító indítvány ugyanakkor javasolja, hogy 2016 január 1-től csak olyan autórádiókat lehessen kereskedelmi forgalomba helyezni, melyek DAB+ rendszerűek és alkalmasak a fix csatornasorrend biztosítására. Ugyanakkor jelenleg probláma, hogy a digitális földi rádióhálózat csak Budapest környékén vehető, így szükséges lenne az országos hálózat kiépítésének felgyorsítása - áll az április elsején benyújtott indítványban.
Forrás : sat-tv-radio.hu