Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2015-02-18 10:36:55

- DAB+ kísérleti adás indul Bécsben.
A digitalradio-oesterreich.com és az ors.com weboldalak tájékoztatása szerint 2015 áprilisában digitális földfelszíni rádiós műsorsugárzás indul tesztjelleggel Bécsben.
A DAB+ rendszerű műsorszórás két bécsi telephelyről fog indulni, a budapesti mindössze 250W-nál jóval nagyobb, 10kW-os kisugárzott teljesítménnyel. Az adók földrajzi elhelyezkedése viszont kedvezőtlenebb a budapesti három adóénál, így az Ausztriából érkező digitális rádiójelek vételére valószínűleg csak a Fertő-tó, illetve Mosonmagyaróvár környékén lesz lehetőség. A mellékelt térkép a beltéri, stabil vétellel ellátott területet jelöli, kültéren és nagy nyereségű tetőantennával ennél jóval messzebbről is lehet majd fogni az adásokat.

A kép linkje: www.digitalradio-oesterreich.com

A digitális műsorcsomag összeállítása egyelőre nem ismert, ám a néhány évvel ezelőtt leállított DAB-rendszerű műsorsugárzáshoz képest valószínűleg több adó lesz elérhető, tekintettel a korszerűbb tömörítést alkalmazó DAB+ bevezetésére. Az ORF közszolgálati műsorai biztosan helyet kapnak a csomagban, mellettük néhány kereskedelmi műsor is megszólalhat digitálisan, hiszen egyetlen frekvencián akár tizenhat adó is elfér a DAB+ technológiának köszönhetően.

belinkelt kép:
belinkelt kép

Forrás : sat.hu