Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 2010.5  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2014-10-30 17:00:21

- INDUL A PETŐFI TV ÉS AZ M4 SPORT.
2015 március 15-től elindul a Petőfi TV és érkezik jövőre az M4 Sport is!
A Petőfi TV az m2 esti műsorsávjában (20 óra után) lesz elérhető és 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd, saját, gyártott tartalommal, élő közvetítésekkel, a fesztiválok, koncertek, szórakoztató programok műsorba emelésével, filmes és ismeretterjesztő, a fiatalok mindennapjait érintő tartalommal a magyar fiatalok hasznos napi tévéjévé kíván válni. Ezek egy részének már a mostani m2 esti műsorsáv is megfelel. Az MTVA közleménye szerint a csatorna létrehozása semmilyen módon nem érinti a jelenlegi M2 gyerekcsatornát. A Petőfi TV a digitális földfelszíni műsorterjesztésnek köszönhetően minden magyar háztartásban elérhető lesz az úgynevezett alapcsomag részeként.

Az M4 Sport csatorna jövő nyáron indulhat Szujó Zoltán főszerkesztő vezetésével és a 16 kiemelt magyar sportág életének, eseményeinek, továbbá nemzetközi sportesemények, kiemelkedő magyar sportsikereink és sportolóink bemutatását, versenyeik, bajnokságaik közvetítését tekinti majd feladatának. Tervezik továbbá a magyar sporttörténet feldolgozását és bemutatását, valamint az utánpótlás-események műsorra tűzését. Az M4 Sport csatorna vételének helyét és lehetőségét a médiahatóság jogosult megállapítani, e döntéstől függ majd az, hogy a csatorna hol lesz elérhető.

Az MTVA szerint elérkezett az idő, amikor a szervezeti energiákat a tartalomszolgáltatás minőségi fejlesztésére fordíthatják, és a magyar közönség igényeit a legteljesebb mértékben kiszolgálni képes közszolgálati tartalom előállítására koncentrálják. A két csatorna költségei a magyar adófizetők számára semmilyen többletköltséggel nem járnak majd. A gyártási költségek fedezetét az MTVA a meglévő költségvetésén belüli forrásokból biztosítja - olvasható az MTVA közleményben.
Forrás : sat-tv-radio.hu