Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

/Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

1. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2014-10-27 19:37:59

- HD-BAN IS ELINDUL AZ AMC.
belinkelt kép:
belinkelt kép

November 5-én mutatkozik be az AMC csatorna Magyarországon. A televíziózás egyik legnépszerűbb és legtöbbet díjazott márkája Észak-Amerika után az európai piacra lép be ezen a napon. Az AMC rögtön két sorozatpremierrel kezd: a Halt and Catch Fire – CTRL nélkül, valamint a The Divide – Az ítélet ára magyar szinkronnal, de eredeti nyelven is követhető lesz a digitális háztartásokban.
A novemberi kezdés egyben az AMC nemzetközi bevezetésének következő állomása. A tulajdonos AMC Networks idén nyáron jelentette be, hogy „AMC” néven újrapozícionálja az MGM csatornáját, s a hálózatot a világ több mint 120 országára kiterjeszti. Az AMC Networks International – Central Europe november 5-én Magyarországon kívül még 13 országban indítja el az AMC csatornát.

Ezzel a lépéssel Amerika egyik kedvenc kábelcsatornája érkezik az európai kontinensre, amely egyedüli televízióként négy egymást követő évben elnyerte a televíziózás legrangosabb díját, az Emmyt (a Mad Men című sorozatért)*. A Breaking Bad az utóbbi 7 év során 6 évben mindig legalább egy Emmy-vel lett gazdagabb**, míg a The Walking Dead a kábeltelevíziózás történetének legnézettebb sorozata lett.

„Az AMC-re a legtöbbször úgy tekintenek, mint a televíziózás második aranykorának egyik kulcsszereplője” – ezzel a mondattal jelentette be az AMC elindulását Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója. „Az utóbbi években annak a folyamatnak az egyik motorja a csatorna, amikor a mozi helyett már a televízió, a tévében látott sorozatok lettek a beszélgetések elsőszámú témái. Az AMC ezeket a magával ragadó történeteket, az eredetiség és a moziszerű látvány élményét kínálja a magyar nézőknek november 5-től” – fogalmazott a vezérigazgató.

Az utóbbi években a legtöbb televíziós díjat elnyert alkotások jó része az AMC nevéhez fűződik. Az AMC által gyártott tartalmak mindig egy újszerű nézőpontot kínálnak, prémium minőségűek és ettől váltak népszerűvé szerte a világon. Az AMC a nézőknek „valami mélyebbet”, „gazdagabbat”, vagyis „valami többet” nyújt. Erre utal a csatorna szlogenje, a „Something more”, amely minden országban megmarad eredeti nyelven. Az elmúlt években az AMC újradefiniálta a drámai történetmesélés fogalmát a televíziózás világában azzal, hogy saját gyártású sorozatainál moziszerű megközelítést, különleges mozifilmes technikákat alkalmaz.

Az AMC a moziszerű élmény mellett az eredetiség élményét is kínálja majd. A saját gyártású produkciók elérhetőek lesznek magyar szinkronnal, de a digitális háztartásokban az előfizetők választhatják az eredeti, angol nyelvű változatot is.

Ezek a produkciók minden esetben megőrzik az eredeti címeiket, de magyar alcímeket is kapnak.

“Az a célunk, hogy 2015-től már néhány nappal az amerikai bemutatót követően műsorra tűzzük az új sorozatokat, és magyar szinkronnal is elérhetővé tegyük az AMC-tartalmakat a hazai érdeklődőknek” – beszélt a várható újdonságokról Málnay B. Levente.

Az AMC az SD mellett HD minőségben is kínálja műsorát, már a kezdetektől. A sugárzási jogok multi-screen jogokra is kiterjednek, azaz a terjesztő partnerek VoD (video-on-demand) szolgáltatást és TV Everywhere opciót is kínálhatnak. Ez utóbbi digitális sugárzásra lehetőséget adó jog azt jelenti, hogy az egyes tartalmak bárhol, bármilyen eszközön (így akár tableten is) követhetőek.

Az AMC-élmény itthon az indulás napján több mint másfélmillió háztartásba jut el, köztük a piac legnagyobb szereplői közül a Magyar Telekom Családi csomagjának, valamint a UPC-nek az előfizetőihez. Az AMC csatorna további több mint 50 műsorterjesztő partner kínálatában megtalálható.

Az AMC november 5-én egymásra indítja a két új premier sorozatát - mindkettő 2014 nyarán debütált az Egyesült Államokban. Elsőként a Halt and Catch Fire – CTLR nélkül mutatkozik be, este 22:00 órakor, majd minden szerdán egy újabb rész forog a sorozatból. Az AMC bemutatkozásának másnapján, november 6-án indul a The Divide – Az ítélet ára, szintén este 22:00 órakor. A további részek minden csütörtökön következnek.

A műsorstruktúra a továbbiakban is követi ezt a heti felépítést: vagyis mindig a szerda és a csütörtök lesz kiemelt nap, s ezek maradnak a mindenkori premierek napjai is. A sorozatnapokat kiemelt filmes hétvégék egészítik ki. Az idei évben az AMC-n képernyőre kerül a négyszeres Oscar-díjas A király beszéde (2010) című film Colin Firth-szel a főszerepben; az Oscar-jelölt A hatalom árnyékában (2011), amelyet rendezőként és főszereplőként is George Clooney jegyez; Judi Dench A Levendula illata (2004) című filmben alakít parádésat; a 2003-ban nagy sikerrel bemutatott fantasy, az Underworld(2003) pedig Kate Beckinsale alakítása miatt is élvezetes lesz a képernyőn
Forrás : www.sat-tv-radio.hu


A hozzászólás Újraszerkesztve : 2014-10-27 19:42:05