Információk/TV - Rádió csatorna hírek információk

483. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-26 15:14:37

- 2019 Januári DTH előfizetői számok :
forum.natomail.hu482. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-18 17:10:57

- Megszűnik az Echo TV.
A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának határozata értelmében, az Alapítvány korábban megfogalmazott céljaival összhangban az Alapítvány az alábbi közleményt teszi.
Az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság és a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság átalakul, mégpedig olyan formában, hogy az ECHO TV beolvad a HírTV-be. A cégjogi beolvadásra tekintettel a Kuratórium döntést hozott arról, hogy az „ECHO TV” független televíziós társaság műsorszolgáltatása 2019. április 1. napjától megszűnik.

Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a HírTV csatornáján lesznek elérhetők. A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz.
Forrás : sat-tv-radio.hu481. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-16 19:06:43

- MAGYAR CSATORNÁK A SZERB TELEKOM MŰHOLDAS CSOMAGJÁBAN IS.
Magyar csatornákkal bővült a keleti 23,5 fokon sugárzó szerb MTS műholdas csomagja március 15-én.
Az MTS eddig csak vezetékes hálózatán nyújtott egy néhány csatornából álló magyar csomagot a Szerbiában élő magyar nézők számára. Az Astra 3B-ről vehető szolgáltatásban mostantól elérhetővé vált az m1, m2, Duna, Duna World, RTL, RTL2, Film+, Cool, Viasat3, Story4, Echo TV, ATV, Sláger TV és a Minimax is.
Forrás :www.sat-tv-radio.hu480. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-16 19:05:19

- 30 ÉVES A LENGYEL MŰHOLDAS TELEVÍZIÓZÁS
Harminc évvel ezelőtt tűntek fel az első parabolaantennák az épületek homlokzatán Lengyelországban. A történelmi változások egyik előjele volt ez. Mindegyikük az égbolt egy pontja felé irányult, a keleti 19,2 fokos orbitális pozíció felé, ahonnan az ASTRA 1A műhold jeleit lehetett fogni. Ma ünnepeljük a 30. évfordulóját ennek az eseménynek, amely a műholdas televíziózás kezdetét jelentette Lengyelországban. Az 1989-es év a technológiai áttörés éve volt Lengyelországban. A lengyel televíziózásban ekkor kezdődtek a műholdas adások.
1989 februárjában kezdte meg működését a világ legnagyobb műhold-üzemeltetője, a SES tulajdonában álló ASTRA 1A műhold. A SES első műholdját, az ASTRA 1A-t Francia Guyanaból lőtték fel az Ariane 4 rakéta fedélzetén. A műholdat a keleti 19,2 fokos orbitális pozícióban állították pályára. Beüzemelése után Nyugat- és Közép-Európa országaiban, köztük Lengyelországban biztosított műsorszórást. Ez volt az első alkalom, hogy a lengyelek műholdjelet foghattak, amivel az országban mindenki számára sokkal hozzáférhetőbb lett a televíziós szolgáltatás. Az indulásnál az ASTRA 1A a FilmNet, Sky TV, Scandinavian TV3 és MTV Europe csatornákat sugározta. Az év végére számos német csatorna, köztük az RTL Plus, a Sat.1 és a Pro7 is helyet kapott a műholdon. 1990 júniusára valamennyi transzponder betelt. A műholdas televíziózás óriási népszerűségét jól mutatja, hogy Európában 1990-ben már 17 millió háztartásban használták a szolgáltatást.

Az ASTRA műholdas televízió ablakot nyitott a világ felé a lengyel nézők számára. A lengyelek immáron külföldi csatornák műsorait is nézhették, az országon belül pedig egy évvel később megszűnt az állami televízió monopóliuma. Az első országos kereskedelmi csatornát három évvel később, 1992-ben indították. A mai napig sokan emlékeznek rá, milyen szimbolikus változást jelentett az első műholdas parabolák megjelenése a homlokzatokon.

Az ASTRA 1A műholdas műsorszórásának elindulása az Astra CEE-hez kapcsolódik, amely mára televíziócsatornákat, rádióállomásokat, valamint internetes és multimédiás szolgáltatásokat is nyújt. A SES ASTRA műholdakkal a lengyel nézők jelenleg akár 400 ingyenes csatornát is foghatnak, amelyek közül 80 HD minőségű.

„Ebben az évben ünnepeljük az Astra és a műholdas televíziózás lengyelországi megjelenésének 30. évfordulóját. Az évek folyamán egyre sokoldalúbbak lettek a műsorszórási technológiák, amik létrehozták például az OTT TV szolgáltatást. A műholdas műsorszórásnak azonban továbbra is vannak tagadhatatlan előnyei, például a földrajzi viszonyoktól, természeti katasztrófáktól, terrorista támadásoktól és politikai zűrzavaroktól való függetlensége, illetve a megbízhatósága, ami abból fakad, hogy nincs szüksége földi infrastruktúrára. De még ezeknél is fontosabb, hogy a műholdak korlátlan jel- vagy tartalomátvitelt biztosítanak. Ezért működik nagyszerűen a műholdas műsorszórás az eredeti 4K felbontásban is. Ráadásul az ASTRA 3B már megkezdte a 8K tartalmak továbbítását is, ami azt mutatja, hogy készen áll a még kiválóbb minőségű műsorszórásra is. A modern műholdakkal másodpercenként akár több ezer gigabájtnyi adat is továbbítható, és többfajta felhasználáshoz is alkalmazható,” foglalta össze Martin Ornass-Kubacki az Astra CEE elnöke.

Az első ASTRA műholdaknak köszönhetően a műholdas televíziózás 30 évvel ezelőtti lengyelországi elindulása egy technológiai forradalmat hozott a lengyel televízióiparban. 30 évvel később a műholdak továbbra is vezető szerepet játszanak a videótartalom továbbításában, különösen annak fényében, hogy egyre nagyobb az igény a kiváló minőségű tartalmak és szolgáltatások iránt.
Forrás :www.sat-tv-radio.hu479. offline atesz - Értékelés : 1985  [Regisztrálás: 2014-08-09 14:44:00] iconElküldve: 2019-03-06 15:07:50

- SPÍLER2 TV HD, MOZIVERZUM HD ÉS JOCKY TV A PR-TELECOM-NÁL.
2019. március 1-től a PR-TELECOM digitális csatornakiosztásában is elérhetővé vált a TV2 Csoport sportcsatornája, a Spíler2 TV HD. Ezenkívül pedig a Moziverzum HD prémium filmcsatornával és a klasszikus sorozatokat nyújtó Jocky TV-vel is bővült a szolgáltató televíziós műsorkínálata. Ezzel a lépéssel az összes, jelentős, - magyar nyelvű - sportközvetítést nyújtó csatorna elérhető a PR-TELECOM előfizetői számára, kiváló HD minőségben.
A Moziverzum HD filmcsatorna külföldi és magyar sikerfilmeket, klasszikusokat, díjnyertes alkotásokat és országos premiereket kínál a nap 24 órájában. A szintén egész nap sugárzó Jocky TV sorozatcsatornán pedig rég nem látott kedvencek, ismerős arcok és számos országos premier szórakoztatja a műfaj szerelmeseit.

A Spíler2 TV HD a PR-TELECOM Prémium Plusz csomagjában a 85-ös programhelyen található meg, és március 7-ig kódolatlanul nézhető. A Moziverzum HD az 59-es, a Jocky TV pedig a 29-es programhelyen nézhető, a Prémium Plusz csomagban, március 7-ig szintén kódolatlanul.
Forrás : sat-tv-radio.hu